Egiptenii nu mai au nici Internet, nici telefonie mobila!

de Silviu Anton | 1 februarie 2011

 

Noor Group, ultimul provider de Internet din Egipt care inca mai oferea servicii online a fost si el inchis in cursul zilei de ieri. Ceea ce inseamna ca Egiptul este, oficial, offline, accesul la Internet fiind blocat, complet, in toata tara.

In plus, odata cu accesul la Internet, au fost inchise chiar si retelele de telefonie mobila. 

Initial, se credea ca Noor va fi singurul provider care va ramane in continuare activ, chiar si pe parcursul protestelor, intrucat acesta asigura traficul pentru bursa de valori egipteana. Noor este, de asemenea, furnizorul folosit de un numar mare de multinationale, printre care ExxonMobil, Coca-Cola sau Nestle, astfel ca nimeni nu a luat in calcul varianta ca si acesta sa fie inchis.

Se pare ca cei patru furnizori de Internet inchisi initial (Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt si Etisalat Misr) nu au oprit protestele, astfel ca oamenii au apelat la ultimul furnizor ramas online (Noor) si, evident, la telefoanele mobile. 

Activistii s-au folosit de comunicarile prin intermediul telefoanelor mobile si de “putinul Internet” ramas pentru a organiza demonstratii anti-guvernamentale serioase, protestele fiind inspirate de cele care au avut loc recent in Tunisia. 

Sursa 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer