Domeniul .CO a depasit pragul de 1 milion de inregistrari

de Cristina Enescu | 2 iunie 2011

Domeniul de internet .CO a depasit pragul de 1 milion de inregistrari. Numarul reprezinta o realizare majora pentru .CO Internet SAS, operatorul domeniului, care a depus eforturi mari pentru a-si pozitiona domeniul drept o prezenta sigura si atractiva pe Internet.

Compania a preluat administrarea domeniul la inceputul anului 2010 de la Universitatea Columbia din Los Andes, stabilindu-si ca strategie comerciala promovarea domeniului .CO ca o alternativa viabila la supraaglomeratul .COM.

Operatorul a inceput sa vanda domenii la jumatatea anului trecut, reusind sa determina cativa clienti importanti sa cumpere domenii.CO premium – inclusiv nume de o litera.

De exemplu, Overstock a platit 350 000 de dolari pentru O.CO, o adresa pe care o foloseste pentru a rebrandui compania international. Totodata, Amazon a cumparat A.CO, Z.CO, K.CO si Cloud.CO, iar Twitter a achizitionat T.CO pentru serviciul de scurtarea a URL-ului.

.CO Internet SAS, cu sediul in Miami a vandut domenii .CO in peste 200 de tari, cea mai mare concentrare a conturilor pozitionandu-se in America de Nord (50 de procente) si Europa (25 de procente).

Compania planuieste sa se dezvolte in urmatorii 3-5 ani in regiuni precum Asia sau America Latina.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google