Declaratie Mozilla: Internet Explorer 9 nu este un browser modern

de Cristina Enescu | 17 februarie 2011

Mozilla joaca destul de dur in batalia pentru cota de piata. Compania a deschis ostilitatile declarand ca Internet Explorer 9 nu este “un browser modern”.

“IE9 este, cu siguranta, mai bun decat IE8 si reprezinta un pas in directia buna, dar nu cred ca este un browser cu adevarat modern,” a declarat un reprezentant al firmei non-profit din spatele Firefox, intr-o postare pe blog.

“Realitatea este ca IE9 a intarziat doi ani,” a mai adaugat acesta.

Printre altele, Mozilla da de inteles ca, la Internet Explorer, compatibilitatea standard a fost dintotdeauna o slabiciune a browserului. Microsoft spera ca odata cu a 9-a editie sa isi imbunatateasca reputatia in randul dezvoltatorilor web.

Mozilla a mai atacat si afirmatia Microsoft potrivit careia noul browser este in proportie de 99% supus standardului HTML5. Reprezentantul Mozilla este de parere ca Microsoft a suspus browser-ul unor teste create “la intamplare” si nu unor teste standard ale industriei.

“Nu este atat de surprinzator faptul ca au trecut tocmai testele pe care le-au folosit tocmai pentru a crea si dezvolta browser-ul.”

Potrivit rezultatelor unui test independent realizat de Mozilla, Firefox a obtinut o compatibilitate de 87% cu standardele web, in vreme ce IE9  a obtinut doar 61%.

Mozilla a oferit de asemenea o lista cu 17 functii tehnice ale browserului sau care lipsesc de la IE9.

In propria postare de pe blog, Microsoft a atacat rezultatele, argumentand ca testul nu “analizeaza profunzimea unei implementari sau gradul de compatibilitate al unei functii cu standardul.”

Per total, potrivit unor rapoarte lansate luna trecuta, versiunile Firefox sunt mai populare in Europa decat versiunile Internet Explorer. Insa ambele browsere se confrunta cu o amenintare sporita venita din partea Google Chrome, care este bazat pe acelasi motor ca si Firefox, dar este sustinut de o campanie de marketing cu un puternic accent pus asupra consumatorului.

Sursa  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google