Cum sa trimiti fisiere de dimensiuni mari pe internet

de Radu Eftimie | 28 octombrie 2011

Transferul de fisiere nu este intotdeauna atat de simplu cum pare la prima vedere. Nu vorbim despre fotografia din concediu pe care vrei sa o trimiti unei cunostinte, ci despre fisierele mari si foarte mari pe care esti nevoit sa le trimti cuiva, in regim de urgenta.

Nu poti folosi mail-ul pentru ca ai o limita de upload de 25 MB. Ce faci in acesta situatie? Apelezi la una dintre solutiile prezentate de Maximum PC in articolul care urmeaza

Solutii de comprimare a fisierelor

In primul rand, daca ai de trimis fisiere foarte mari, cel mai bine este sa le comprimi cu aplicatiile dedicate existente pa piata. Dar aceasta solutie nu se aplica daca ai fisiere de tip fotografii sau clipuri (care oricum sunt comprimate) pentru ca nu vei putea salva prea mult spatiu.

Dar, alte fisiere, precum date, BMP-uri si text pot fi comprimate foarte bine, iar anumite aplicatii specializate vor gasi singure cel mai bun nivel de comprimare.

Dar, mare atentie! Acest tip de arhivare nu ramane intotdeauna fara urme. Anumite fisiere, precum audio si imagini, ar putea sa fie afectate permanent de o calitate mai scazuta din cauza comprimarii excesive. Nu uitati sa verificati de fiecare data nivelul de compresie al aplicatiei.

Ce program de arhivare este mai bun?

WinRAR reprezinta o solutie de mijloc pentru comprimarea fisierelor. Nu este o aplicatie nativa Windows sau Mac, dar poate fi folosita pe aceste sisteme. Totusi, nu trebuie uitat faptul ca nu este o aplicatie gratuita.

Cum sa trimiti fisiere de dimensiuni mari pe internet


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer