Cum sa platesti pe Internet fara riscuri?

de Livia Stroie | 25 iunie 2011

Vrei sa platesti pe Internet fara riscul ca hackerii sa iti fure cartea de credit sau informatiile personale? Nimic mai simplu: exista mai multe masuri de precautie pentru a-ti proteja contul.

Primul mod prin care iti poti proteja cartea de credit este sa apelezi la banca pentru crearea unui numar de card temporar, arata PC World. Banca iti va arata cum sa creezi un numar de 16 cifre cu data expirare proprie si un cod de securitate, valabil doar pentru tranzactia respectiva. Magazinul online nu va avea astfel acces la numarul cartii de credit si nu o va putea folosi in alte tranzactii.

Exista si alternativa unui serviciu de plata online, precum Google Checkout sau traditionalul PayPal. Aceste servicii nu divulga numarul cardului sau lista de cumparaturi facute in trecut. Ambele ramburseaza integral banii pentru achizitii neautorizate, atat timp cat frauda este raportata in maxim 60 de zile.

Si cartile de credit prepay sunt o optiune buna, mai ales pentru cei care nu au o situatie financiara stabila. O carte de credit prepay de la Visa, spre exemplu, poate fi folosita fara sa ai un cont la banca - astfel, poti plati pe Internet bunul pe care vrei sa-l cumperi, fara sa te expui la riscuri si fara sa cheltui mai mult decat este nevoie. Atentie insa la comisioanele de activare, care pot fi piperate.

Daca vreti protectie suplimentara, puteti folosi servicii precum MasterCard SecureCode sau Verified by Visa, care necesita o parola pentru fiecare tranzactie online.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google