Cum sa maresti viteza de download a fisierelor

de Silviu Anton | 18 februarie 2011

 

Internetul reprezinta cea mai rapida si facila metoda de a descoperi tot felul de informatii si content multimedia. Dar asta stiati deja…

Si, totusi, daca esti limitat de viteze mici de download, nu profiti la maximum de tot ceea ce are de oferit acest gigantic WWW. 

Un computer mai performant te va ajuta intr-o oarecare masura, dar exista mai multe metode prin care iti poti optimiza viteza de download, fara a fi nevoie sa iti upgradezi computerul. 

Iata cateva trucuri:

Contacteaza-ti providerul in legatura cu optiunile de conectare la Internet. Viteza conexiunii tale la Internet reprezinta cel mai important element in viteza de download. 

Daca inca mai ai acces la Internet prin dial-up poate ar trebui sa iei in calcul si optiunea upgradarii la DSL sau o conexiune prin cablu. Chiar daca ai deja cablu, providerul de Internet ar putea avea un serviciu de cablu mai rapid.

Intelege notiunea de conexiune rapida. Viteza conexiunii este determinata de cantitatea de date care pot fi transferate pe secunda, in general kilobiti pe secunda sau megabiti pe secunda.  

Majoritatea conexiunilor dial-up sunt de 56 Kbps, in vreme ce prin cablu se poate ajunge la 20 Mbps. In clipa in care va contactati furnizorul de Internet, acesta ar trebui sa va poata spune viteza conexiunii lor.

Inchide programele de care nu ai nevoie atunci cand downloadezi. Astfel, resursele calculatorului vor fi directionate catre transferul de date. Daca este posibil, pe perioada de download, nu mai opera nicio operatiune pe calculator.

Prioritizeaza-ti download-urile. Descarca numai fisierele de care ai intr-adevar nevoie si porneste alte download-uri ulterior. Cu cat descarci mai multe fisiere simultan, cu atat procesul se deruleaza mai incet.

Incearca sa downloadezi in momente diferite ale zilei. Cu cat exista mai multi oameni care descarca acelasi fisier, cu atat fisierul se downloadeza mai greu pentru toata lumea. Daca experimentezi un download lent, incearca un alt moment al zilei, cand sunt mai putine persoane care ar putea incerca sa descarce acelasi fisier.

Instaleaza un program Download Accelerator, care optimizeaza abilitatile de download ale computerului tau. Nu numai ca mareste viteza de download, ci te ajuta sa administrezi mai bine procesul in sine. Cand pornesti un download, programul salveaza fisierul, astfel incat daca esti nevoit sa intrerupi procesul, sa il poti relua ulterior. 

Descarca Download Accelerator Plus de aici.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google