Cum au schimbat tabletele modul in care folosim internetul

de Radu Eftimie | 14 septembrie 2011

Se vorbeste deja despre intrarea intr-o era post-PC, adica intr-o noua perioada tehnologica unde device-urile portabile si ultraportabile, gen tablete PC, vor omori "dinozaurul" numit computer personal si il vor inlocui aproape de tot.

Iar daca ne uitam in jurul nostru, observam ca schimbarea a inceput si probabil nu este decat o chestiune de timp pana cand previziunea privind "extinctia" PC-ului sa se adevereasca. Ce au adus, insa, tabletele PC atat de valoros si de util incat sa abandonam vechiul nostru prieten, PC-ul?

In afara de portabilitatea foarte mare, au impus un nou mod de a folosi internetul, de la navigarea pe site-uri si pana la modalitatea de gasire a continutului relevant. Mashable face o radiografie a acestei evolutii, care a adus schimbarea modului in care navigam pe internet.

Touchscreen-ul - cutitul infipt in monitorul PC-ului

Probabil, cel mai important detaliu legat de asaltul tabletelor asupra PC-urilor este aparitia ecranelor sensibile la atingere. Interactiunea directa, tactila a utilizatorului cu aplicatia pe care o manuieste are explicatii in psihologie, respectiv nevoia de a controla "direct" mediul in care existam.

Dincolo insa de aceste aspecte, touchscreen-ul este apreciat pentru usurinta in utilizare, fie ca este vorba despre jocuri, fie ca este vorba despre navigarea pe internet.

Cum au schimbat tabletele modul in care folosim internetul


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google