Congresul american propune investigarea Facebook

de Radu Eftimie | 29 septembrie 2011

Doi senatori americani au cerut Comisiei Federale pentru Comert de demareze o investigatie asupra practicilor prin care Facebook isi urmareste utilizatorii si dupa ce acestia ies din contul retelei sociale, scrie CNET.

"Atunci cand se delogheaza de pe Facebook, utlizatorii se asteapta ca reteaua sa nu le mai monitorizeze activitatea pe internet. Iar noi credem ca asteptarile utilizatorilor trebuie respectate. Clientii Facebook nu ar trebui sa fie urmariti fara permisiunea lor", se arata in solicitarea oficiala trimisa de senatorii americani institutiei federale.

Congresul american propune investigarea Facebook

In replica, purtatorul de cuvant al Facebook, Andrew Noyes, a declarat ca reteaua de socializare "nu monitorizeaza activitatea utilizatorilor care ies din conturi si nici nu stocheaza vreo informatie a acestora".

Totusi, in urma presiunilor autoritatilor, Facebook va trebui, pana la urma, sa faca niste schimbari in modul in care functioneaza reteaua. Unica problema este ca "aplicarea schimbarilor va lua ceva timp", dupa cum declara, recent, pentru Wall Street Journal, un inginer software al Facebook.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google