Comisia Europeana vrea mai multe filme disponibile online legal

de Cristina Enescu | 13 iulie 2011

Comisia Europeana face progrese in cadrul initiativei prin care isi propune sa faciliteze accesul utilizatorilor de internet la filme legale si programe de televiziune online.

Potrivit PC World, o carte verde publicata miercuri admite faptul ca “utilizatorii se asteapta din ce in ce mai mult sa poata urmari orice, oriunde si oricand, prin intermediul unuia sau mai multor dispozitive, insa licentierea fragmentata si procesele de copyright de pe suprafata Uniunii Europene contravin nevoilor internautilor.

Cartea verde, care reprezinta un document emis de Comisia Europeana prin care se consulta publicul, evalueaza schimbarile care se produc in sectorul audio-vizual si modalitatile prin care administrate provocarile pe care aceste schimbari le ridica.

Una dintre sugestii propune ca autorii sau producatorii lucrarilor audio-vizuale sa aiba optiunea de a-si inregistra materialele si de a obtine un singur titul care sa fie valabil pe toata suprafata Uniunii Europene.

In prezent, exista peste 500 de servicii video online in UE, printre care Chello, Amazon, Lovefilm, Sony's Qriocity si iTunes, dar acestea au tendinta de a se focusa pe o audienta locala, adresandu-se clientilor in limbile lor locale si oferind continut targhetat pe acele zone.

Cu toate acestea, utilizatorii se asteapta sa acceseze filme si programe ori de cate ori si de oriunde vor, ceea ce a condus la o crestere a copiilor piratate de filme ilegale disponibile online.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google