Cine se ascunde in spatele atacului asupra retelei Sony?

de Livia Stroie | 12 mai 2011

La o luna dupa atacul informatic ce a dus la inchiderea Sony Network, membri din reteaua de hackeri Anonymous au recunoscut ca in cadrul organizatiei a existat o operatiune impotriva companiei japoneze.

Doi reprezentanti ai gruparii de hackeri au declarat, pentru publicatia "Financial Times", ca unii dintre componenti organizatiei ar fi fost in spatele atacului. In conditiile in care reteaua a negat oficial atacul.

Anonymous a luat in vizor Sony dupa ce compania a dat in judecata, in ianuarie, mai multi hackeri, printre care "Geohot" si "fail0verflow", pentru ca au atacat consola PS3.

Procesul era menit sa descurajeze hackerii sa mai atace dispozitivele companiei, adoptand astfel o atitudine complet diferita fata de cea practicata de Microsoft, care a anuntat ca va acorda libertate complete utilizatorilor, dupa ce sistemul Kinect cu senzori de miscare a fost "imbunatatit" de catre hackeri.

Astfel, Anonymous a declansat o adevarata cruciada impotriva Sony ("OpSony"), au spus membrii retelei.

Grupul a mai spart sistemele informatice apartinand unor companii mari precum Mastercard, Visa, site-urile guvernelor din Tunisia si Egipt, dar si al Bisericii Scientologice.

Sony a anuntat marti ca spera sa deschida reteaua Playstation pana la sfarsitul lunii mai si a promis o asigurare de cate un milion de dolari pentru utilizatorii afectati.

Informatiile expuse ale utilizatorilor nu au fost folosite in activitati ilegale, a anuntat Sony, care ia in calcul chiar si o recompensa pusa pe capul celor responsabili de atac.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google