China sustine ca a ajuns la 485 de milioane de internauti

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 26 iulie 2011

Un raport recent intocmit de China Internet Information Center Network (CNNIC) informeaza ca numarul utilizatorilor de Internet din China a atins pragul de 485 milioane de persoane, ceea ce ar plasa aceasta tara pe primul loc in clasament, informeaza Web News.

Totusi, este posibil ca cifra comunicata oficial de chinezi sa nu corespunda situatiei reale, asa cum releva studiul ComScore, care precizeaza ca nivelul atins in acest sector, depaseste cu putin 300 milioane de utilizatori.

Chiar adaugand acestei valori segmentul persoanelor care se conecteaza la Internet utilizand un computer public sau dintr-un Internet Cafè, numarul total de utilizatori s-ar situa in jurul valorii de 415 milioane.

Un alt indicator care atrage atentia in acest context ar fi cel reprezentat de corespondenta dintre utilizatorii de Internet si populatia totala a Chinei, o analiza atenta relevand ca procentul la care se ajunge este de numai 32,2%, comparativ cu cel de 77,3%, cat se inregistreaza in SUA.

Statisticile efectuate de chinezi ar putea prezenta cifre „umflate” cu buna stiinta, pentru a sugera imaginea unei curbe ascendente de invidiat in acest sector, desi fata de primul semestru al anului 2010, cand se inregistra o crestere de 9,4%, anul acesta este marcat de o sensibila diminuare a valorii procentuale, cresterea limitandu-se la doar 6,1%.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google