China include Google in teoria conspiratiei

de Carmen Ivanov | 22 martie 2010


Agentia de presa oficiala din China, controlata de Partidul Comunist aflat la putere, ataca Google, declarand ca ar avea "legaturi stranse" cu Guvernul american. Potrivit agentiei oficiale a autoritatilor chineze, Xinhua, Google le furnizeaza serviciilor de stat americane un numar record de rezultate ale cautarilor efectuate pe motorul sau de cautare.De asemenea, agentia de presa chineza a mai acuzat Google ca incearca sa schimbe stilul de viata al chinezilor impunandu-le valori tipic americane. "Oficiali de rang inalt ai Google au legaturi stranse cu Guvernul american. Deja nu mai este un secret ca multi experti in securitate de la Pentagon vin de la Google", se arata intr-un material al agentiei Xinhua.

Reprezentantii Google au negat, insa, ca serviciile lor ar fi influentate de Guvernul american. Potrivit unor speculatii de pe piata, atacurile presei chineze vin pe fondul pregatirilor Google de a anunta ca se va retrage din China, din cauza cenzurii asupra rezultatelor cautarilor efectuate pe motorul de cautare Google.cn.

"Decizia de a ne reevalua activitatile de pe piata din China apartine Google si numai Google", a declarat un purtator de cuvant al companiei americane.

Google este al doilea cel mai popular motor de cautare din China, dupa Baidu, un motor de cautare chinez.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google