China acuza SUA ca a pornit un “razboi al internetului”

de Cristina Enescu | 3 iunie 2011

Un grup de academicieni militari din China acuza guvernul Statelor Unite ca a creat un razboi global al internetului.

Grupul nu face referire directa la afirmatiile Google potrivit carora atacul de saptamana aceasta asupra conturilor Gmail al unor oficiali americani este originar din China – desi coincidenta este cam mare, in contextul in care tot saptamana aceasta guvernul federal a anuntat ca atacurile cibernetice vor fi tratate drept acte de razboi.

Academicieni si-au sustinut ideile in publicatia China Youth Daily, controlata de autoritatile chineze, acuzand SUA ca a pornit un “razboi al internetului” impotriva natiunilor arabe.

Articolul face apel la guvernul chinez pentru a mentine o “granita a internetului” – un sistem de filtrare cunoscut drept “Marele Zid de Foc al Chinei”.

China practica o cenzura agresiva asupra web-ului. De curand, guvernul republicii a pus bazele unei noi institutii guvernamentale, responsabila pentru controlul informatiei pe Internet.

Biroul de Informatii al Internetului le va permite autoritatilor sa practice o cenzura care l-ar face pana si pe Ceausescu gelos, controland tot contentul disponibil pentru utilizatorii de internet din tara.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google