China a lansat propriul Twitter comunist

de Laurentiu Crisu | 16 decembrie 2010

China a lansat ieri propria versiune de Twitter, un serviciu identic cu site-ul de micro-blogging din Statele Unite, cu exceptia faptului ca este de fapt un Twitter comunist, care are are rolul unui instrument de promovare a spiritului si ideilor revolutionare.

Iar primele postari, care aclama virtutiile presedintelui site-ului, nu fac exceptie.

Site-ul chinez, care este condus de departamentul local de propaganda al orasului Chongqing, a fost numit “Red Microblog”, iar unul dintre primii sau useri a fost chiar Bo Xilai, un secretar local de partid.

Printre restul tweet-urilor postate se mai numara si idei sau citate filozofice, care in mod normal nu fac parte din exprimarile specifice social media, ci fac parte din planurile guvernului de a controla segmentul new media.

Noul serviciu a avut probleme tehnice inca din prima zi, intrucat inregistrarea ca membru nou nu a fost posibila.

Avand in vedere stricta supraveghere pe care guvernul chinez o practica asupra activitatilor online ale populatiei, este mai mult ca sigur ca utilizatorii “Twitter-ului Rosu” vor fi monitorizati indeaproape.

Potrivit unei companii de analiza chineze, pana la sfarsitul lui 2010 in China vor exista peste 75 de milioane de microbloggeri, o crestere cu 837% fata de anul trecut. Aceeasi firma estimeaza ca numarul se va dubla anul viitor, urmand ca pana in 2012 sa ajunga la 240 de milioane.

Sursa: The Telegraph  


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google