Cheia Internetului exista si sta in mainile a sapte persoane

de Laurentiu Crisu | 29 iulie 2010

Atunci cand spunem "cheia Internetului" nu ne referim la clasicul obiect pe care il folosim pentru deschiderea usilor, ci la sapte smartcarduri care, folosite impreuna dintr-o locatie securizata pot restarta intregul Internet.

In cazul in care un eveniment catastrofal – cum ar fi un atac terorist - ar putea afecta sau compromite Internetul, intr-un fel sau altul, cele sapte carduri vor putea fi folosite pentru protejarea acestuia, adica a serverelor importante de pe Glob.

Cardurile inteligente sunt detinute, la ora actuala, de sapte persoane din Marea Britanie, Statele Unite, Burkina Faso, Trinidad si Tobago, Canada, China si Cehia. Cardurile nu vor functiona individual ci numai daca cel putin cinci dintre acestea vor fi folosite in acelasi timp dintr-o locatie comuna si complet securizata, aflata in SUA.

Scopul cardurilor este acela de a opri intregul sistem de date, la nivel mondial, in caz de atac cibernetic sau cataclism si de a-l reporni si reconecta atunci cand va fi cazul.

Cele sapte persoane care au primit "cheia Internetului" au fost alese de catre ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatie care are acces la sistemele de securitate menite sa protejeze utilizatorii de atacuri si fraude cibernetice.

Sursa: Gizmodo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google