Cele mai eficiente add-on-uri pentru Firefox

de Dinu Boboc | 22 iunie 2011

Firefox 4 a reprezentat pentru fanii Mozilla o mica revolutie, dar add-on-urile au fost ceea ce putem numi evolutia.

Insa extensiile de browser pot fi asemanate cu elementele de tuning de la o masina: daca pui prea multe risti sa ai un kitsch. Cu mii de extensii la dispozitie, fanii Firefox au o sarcina grea in gasirea celor potrivite. Iata asadar cele mai eficiente add-uri pe care trebuie sa le ai pentru a avea un Firefox mai rapid si mai sigur

Evernote

Gasesti multe informatii interesante in timp ce navighezi pe internet si ti-ai fi dorit sa postezi o notificare "lipicioasa" pe website pentru a te intoarce mai tarziu acolo? Populara aplicatie Evernote are o extensie Firefox care face usoara crearea de astfel de note care pot include text, fotografii si chiar clipuri video care se vor sincroniza cu telefonul tau in timp ce esti departe de calculator.

Greasemonkey

Aceasta extensie te lasa sa creezi scripturi care fac orice, de la personalizarea casutelor de search pe browser-ul tau pana la incorporarea de butoane pentru controlul melodiilor in toolbar si chiar pentru adaugarea de notificari Gmail pe taburile browserului.

Odata ce ai descarcat aceasta extensie poti gasi multe scripturi pe site-uri precum userscripts.org care te lasa sa personalizezi website-uri. Un script foarte bun pentru incepatori, Gmail FullScreen, te lasa sa folosesti webmailul in mod full screen in loc de o fereastra.

Xmarks

Daca faci des treceri intre iPhone, laptop si tableta Android, Xmarks poate fi un instrument foarte util. Serviciul va sincroniza bookmark-urile tale si chiar si parolele intre device-uri: desktop, telefonul mobil si tableta, plus orice alt sistem. Totodata, va sincroniza informatia intre browser-e.

Speed Dial

Daca vizitezi aproape zilnic un site de cinci ori si ai un set favorit de bookmark-uri, le poti deschide rapid cu Speed Dial. Potrivit developerilor, extensia se incarca intr-un tab si va arata in format thumbnail website-urile favorite. Acestea vor fi updatate in mod automat in background.

Read It Later

Daca esti gata sa intri in avion sau intr-o zona in care nu ai internet, Read It Later (Citeste mai tarziu – n.r.) te ajuta sa salvezi articole si pagini web cu un singur click. Astfel, chiar daca nu ai internet, poti vizualiza pagini intregi cu site-uri favorite.

Easy YouTube Video Downloader

Streaming-urile video nu pot sa mearga fara o conexiune la internet activa, asa ca site-urile de tipul YouTube nu vor putea fi vizualizate. Aici intervine acest soft care permite userului sa vizualizeze mai tarziu clipuri in format Flash, descarcate anterior, indiferent ca ai sau nu conexiune la internet.

Aditional, utilizatorul poate gasi si descarca versiuni gratuite ale unor filme intregi precum Ghostbusters, pe YouTube.

Awesome Screenshot

Daca ai avut vreodata nevoie sa faci un screenshot la un website, Awesome Screenshot iti poate face viata mai usoara. Odata ce ai instalat aceasta extensie trebuie doar sa apesi pe iconul tip "camera", iar softul va face o poza la intreaga pagina, chiar si la zonele pe care nu le vezi.
Apoi, poti modifica poza cu linii, texte si alte simboluri sau chiar blura zonele sensibile.

Ghostery

Tot felul de sisteme de monitorizare (taguri, pixeli ascunsi etc.) urmaresc userul atunci cand navigheaza pe internet. Acest soft poate face vizibile zonele invizibile de pe net.

De exemplu, cand testerul a folosit serviciul si a vizitat CNN.com, o lista cu sapte companii care ii urmareau discret sesiunea au aparut pe ecran. Programul poate ajuta utilizatorul sa identifice si sa evite aproape orice urmaritor prin blocarea imaginilor si scripturilor folosite de acestia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google