Ce surprize va mai aduce Firefox

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 19 august 2011

Stephen Horlander, unul din designerii de la Mozilla, a postat recent pe Internet cateva screenshots ce dezvaluie in avanpremiera o posibila prezentare a versiunilor viitoare ale browserului Firefox.

Asemanarea cu rivalul Google Chrome este mai mult decat evidenta. Dincolo de aspectele estetice, la o privire in profunzime, functionalitatile viitoarelor versiuni Firefox se vor asemana foarte mult cu ceea ce exista acum in Google Chrome.

Printre modificarile mai importante se numara absenta inventiei cu care Firefox s-a diferentiat de restul browserelor: spatiul de cautare de langa bara de adresa. Ca in Chrome, functionalitatea spatiului de cautare va fi preluat de bara de adresa. In plus, apare vizualizarea Full Screen, permitandu-se mai mult spatiu pentru continut.

In ceea ce priveste latura pur estetica, aspectul taburilor este usor schimbat fata de formatul specific Firefox 5. Fila activa va avea contururile rotunjite, iar cele din background raman patratoase.

Prezentarea a fost realizata in cadrul unei reuniuni in cadrul companiei, conducerea permitand publicarea imaginilor pe internet. Important de mentionat este faptul ca formatul nu este inca definitiv. Chiar daca abia a fost lansat Firefox 6, lucrul la versiunile urmatoare (nu simple update-uri) este in curs.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google