Ce face Facebook cu pustii care ii ataca site-ul? Ii angajeaza!

de Bianca Dinu | 23 februarie 2011

 

In 2005, un tanar pe nume Chris Putnam a scris un virus de calculator care s-a raspandit repede pe Facebook.

Malware-ul a oferit un nou look profilurilor de Facebook, care semanau dintr-o data cu cele de MySpace. Farsa ar fi putut sa fie considerata amuzanta ,intr-o oarecare masura, daca viermele nu ar fi sters si detaliile de contact ale unor useri.

Putnam a fost insa depistat destul de repede de catre co-fondatorul Facebook, Dustin Moskovitz, care a preferat o abordare neconventionala a problemei, trimitandu-i tanarului hacker un mail.

“Hei, ceea ce ai facut a fost amuzant, dar se pare ca stergi si informatiile de contact din profilurile utilizatorilor. Iar asta nu e atat de cool.”

In curand cei doi au inceput sa comunice prin mail-uri, pentru ca in cele din urma Moskovitz sa il invite pe Putman la un interviu.

“Am fost angajat pe loc si am inceput sa lucrez chiar la cateva zile dupa interviu,” a declarat Putman intr-un interviu acordat de curand.

Pasionatii de “farse virtuale” nu ar trebui sa incerce asta acasa. In mod normal, toate teribilismele de acest gen se termina cu un drum la penitenciar. 

Sursa  

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer