Cat ii costa pe cei de la Yahoo concedierea CEO-ului

de Radu Eftimie | 8 septembrie 2011

Concedierea Directorului executiv al Yahoo, Carol Bartz, a venit pe fondul unei contraperformante sau, mai bine spus, pe fondul unei scaderi a companiei. Cu alte cuvinte, potrivit analistilor de pe piata, decizia Consiliului de Administratie al companiei nu este una gresita. Dar, Carol Bantz nu pleaca de la Yahoo cu mana goala, ci, din contra, scrie CNN.

Fostul CEO al Yahoo ar mai fi avut de stat in functie inca 16 luni, ceea ce inseamna ca firma va trebui sa-i plateasca mai multe compensatii, printre care si actiuni.

Cat ii cost pe cei de la Yahoo concedierea CEO-ului

Compensatia in bani pe care o va primi Bartz se ridica la trei milioane de dolari, plus un bonus de unu pana la doua milioane de dolari. Insa, dupa cum scriu cei de la CNN, adevarata compensatie va veni pentru CEO-ul concediat in actiuni, iar de aici lucrurile devin foarte interesante.

Concedierea anuntata de Yahoo, a ridicat actiunile companiei, iar trend-ul ar putea continua in conditiiile in care firma reuseste sa-si consolideze strategia de piata. Carol Bartz detine insa foarte multe actiuni in Yahoo, iar plecarea ei din companie ar putea insemna, in mod ironic, un castig financiar suplimentar si semnificativ pentru fostul CEO.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google