Cat de periculosi sunt Anonymous? "Foarte", spune seful NSA!

de Liviu Petrescu | 22 februarie 2012

Directorul agentiei americane pentru securitate nationala (NSA) sustine ca grupul de activisti online Anonymous ar putea deveni foarte periculos in viitorul apropiat, o amenintare de temut pentru infrastructura electrica.

Hackerii Anonymous ataca tot mai des site-uri ale agentiilor guvernamentale americane, iar tinta care ar putea provoca cele mai mari pagube este sistemul computerizat ce controleaza reteaua electrica din SUA, potrivit CNET.

Infrastructura electrica are sisteme de siguranta puternica, insa cresterea gruparii Anonymous ar putea ameninta reteaua in urmatorii doi ani, sustine seful NSA, generalul Keith Alexander.

Cat de periculosi sunt Anonymous? Foarte, spune seful NSA!

Inginerii de la MIT, care au analizat situatia, pledeaza pentru controlarea sistemelor de siguranta ale retelei electrice de catre o singura agentie guvernamentala. Specialistii MIT sunt insa sceptici cu privire la pericolul reprezentat de hackerii Anonymous, in conditiile in care autoritatile americane nu se "complac" in situatie si nu ignora masurile de siguranta necesare.

Pe de alta parte, nu trebuie omis faptul ca declaratia apartine sefului NSA (cea mai puternica agentie guvernamentala americana), care ar putea prin aceste afirmatii sa incerce sa "deseneze" organizatiei de activisti online un profil ceva mai negru decat este in realitate.

Spuneti-va opinia: ce parere aveti despre modul de actiune si tintele alese de Anonymous? Este cu adevarat periculoasa gruparea de hackeri?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google