CIA, oficial cu ochii pe Twitter si Facebook

de Radu Eftimie | 7 noiembrie 2011

Un raport citat de Washington Post, releva faptul ca o echipa specializata a CIA - Open Source Center, urmareste zilnic nu mai putin de 5 milioane de Tweet-uri, dar si postari pe Facebook. Activitatea celor de la CIA este menita sa faciliteze predictia in legatura cu starea de fapt din anumite regiuni care ar putea fi scena unor dezechilibre.

CIA, oficial cu ochii pe Twitter si Facebook

Open Source Center nu isi desfasoara activitatea de monitorizare numai pe teritoriul SUA, ci si in anumite ambasade si birouri ale Agentiei de peste tot din lume. Se pare ca organizarea unei astfel de divizii care sa stea cu ochii pe postarile de pe Twitter, Facebook si alte retele de socializare are la baza o idee a Comisiei 9/11 care se ocupa cu monitorizarea si analiza acestor tipuri de activitati.

Totusi, desi la o prima vedere activitatea noului grup de monitorizare seamana cu un fel de "Big Brother", grupul va urmari activitatile de comunicare deschise (tweet-urile si postarile pe Facebook de exemplu, care pot fi vazute de oricine are un cont).

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google