Bursa vizelor pentru SUA, in atentia hackerilor

de Paul Barbu | 26 aprilie 2011

"Bursa vizelor" organizata de SUA a fost in atentia infractorilor cibernetici care vor sa faca tot mai multe victime din randul celor aplica pentru un loc de munca temporar pe teritoriul SUA. Asa ca, din start, trebuie sa stiti ca site-ul original care organizeaza aceasta loterie nu cere bani pentru anumite operatiuni de procesare sau inregistrare a informatiilor. Adevarata adresa a loteriei americane este www.dvlottery.state.gov.

 “Cererea crescuta pentru acest program a atras atentia infractorilor, care au creat numeroase site-uri fictive cu o identitate vizuala similara cu cea a loteriei vizelor. Ideea ce sta la baza acestei strategii este una simpla: se creeaza un site identic cu cel original, se optimizeaza pentru a obtine rezultate relevante in motoarele de cautare atunci cand se cauta dupa cuvinte ca "loterie", "viza", "green card", a declarat Catalin Cosoi, Head of Online Threats la BitDefender, potrivit unui comunicat remis catre Hit.ro.

Bursa vizelor pentru SUA, luata in colimator de hackeri

Toate aceste demersuri fac ca site-ul sa para real, permitand infractorilor accesul la datele personale al celor care se inscriu. In cateva saptamani, utilizatorul se poate astepta sa primeasca un set de mesaje spam in care i se solicita platirea unei "taxe de procesare", in urma castigarii loteriei. Din moment ce mesajul contine toate datele de contact ale utilizatorului, de cele mai multe ori acesta cade in plasa infractorilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google