Bitdefender: 13,5% dintre PC-uri sunt infectate cu virusi prin Autorun

de Redactia Hit | 2 mai 2012

Amenintarile care au la baza functia Autorun au afectat, in primul trimestru al acestui an, peste 13,5% din calculatoarele din Romania, potrivit datelor Bitdefender.

Ce trebuie sa stiti despre virusii care au la baza functia Autorun:

  • Fisierul Autorun.inf nu este periculos in sine. Este utilizat de anumite familii de virusi care se autocopiaza pe stick-urile USB pentru a forta calculatorul sa le execute automat, atunci cand stick-ul infectat este introdus intr-un computer ce ruleaza Windows.
  • Printre cele mai importante familii de virusi care folosesc Autorun pentru a se raspandi sunt Stuxnet, Downadup, Sality, Rimecud sau OnlineGames
  • Software-ul periculos, ce are la baza Autorun, se poate autocopia pe playerele MP3/MP4, pe telefoane mobile, pe cardurile CF (precum cele din camere digitale) si pe alte tipuri de terminale. Atunci cand este introdus intr-un alt calculator, soft-ul periculos se instaleaza automat.
  • Intrucat fisierele autorun.inf sunt in format plain text ce pot fi deschise si analizate, creatorii de malware isi ascund creatiile pentru a le face de necitit de catre useri. Totusi, acesta este si punctul lor slab, intrucat acest grad de acoperire este neobisnuit pentru fisierele text si este detectat de programul antivirus.
  • Trojan.AutorunInf (o detectie ce intercepteaza fisierele autorun.inf periculoase) este sursa primara de infectie de mai mult de trei ani la rand. In acest timp a ajutat diverse familii de virusi sa infecteze milioane de calculatoare de peste tot din lume.

Compania Bitdefender a anuntat lansarea unei noi versiuni a soft-ului utilitar USB Immunizer care dezactiveaza amenintarile ce au la baza functia Autorun, inainte ca acestea sa infecteze calculatorul si face stick-ul USB imun la orice comportament periculos.

Noua versiune a produsului Bitdefender USB Immunizer are functii noi care usureaza protectia si imunizarea mai multor terminale UBS in acelasi timp si o interfata intuitiva. Solutia gratuita poate fi descarcata de pe pagina oficiala a Bitdefender.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: utilitar USB Immunizer familii de virusi care folosesc Autorun bitdefender USB immunizer download
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google