BitDefender lanseaza aplicatia de securitate pentru telefoane mobile

de Laurentiu Crisu | 17 mai 2011

BitDefender lanseaza astazi varianta Beta a aplicatiei de securitate BitDefender Mobile Security, pentru telefoane si tablete ce functioneaza pe platforma Android.

Eficient si fara sa consume multe resurse, noul produs foloseste tehnologia de scanare in the cloud si detecteaza toate tipurile cunoscute de malware pentru Android, fara sa solicite in exces bateria telefonului.

“Sistemul de operare Android deschide multiple posibilitati dezvoltatorilor de aplicatii. La fel cum si noi am beneficiat de aceste avantaje atunci cand am dezvoltat Mobile Security, si hackerii se bucura de aceleasi posibilitati. Aceasta este explicatia faptului ca troienii de Android s-au raspandit exploziv, regasindu-se pana si in Android Market.  Desi au fost inlaturati, optiunea de a instala aplicatii nesemnate inca exista si creeaza o serie de probleme de securitate pe care dorim sa le rezolvam cu ajutorul Mobile Security”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer al BitDefender.

Principalele beneficii oferite de BitDefender Mobile Security sunt protectia superioara si informarea utilizatorilor. Foloseste cele mai noi servicii de securitate in-the-cloud pentru o scanare eficienta a dispozitivelor mobile si pentru a preveni instalarea aplicatiilor malitioase.

Proiectat cu gandul la eficientizarea consumului de energie, procesul de scanare se face doar atunci cand este necesar: fie ca utilizatorul doreste sa verifice aplicatiile instalate, ca instaleaza o aplicatie care nu este semnata sau face alte actiuni ce ar putea compromite securitatea telefonului.

Printre principalele functii oferite se numara Security Audit, care ofera o privire de ansamblu asupra tipurilor de aplicatii si asupra informatiilor la care au acces acestea – date confidentiale, conexiune la internet sau permisiuni de a folosi serviciile de telefonie.

Totodata, utilizatorii beneficiaza de scanare on-install si on-demand, care pot fi activate oricand, pentru a se asigura ca toate aplicatiile instalate sunt legitime si sigure.

Varianta BETA a BitDefender Mobile Security poate fi descarcata gratuit direct din Android Market sau de la aceasta adresa.

Sursa: Bit Defender

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer