Bing: Algoritmul de cautare al motorului de cautare Google este outdatat

de Bianca Dinu | 20 mai 2011

Stefan Weitz, directorul motorului de cautare Bing, a iesit la atac. Reprezentantul Microsoft a criticat serviciul de cautare Google, pe care il considera depasit si incapabil sa tina pasul cu nevoile utilizatorilor.

Weitz sustine ca motorul de cautare al Mountain View-ului a inceput sa isi dezamageasca userii din cauza faptului ca a ramas blocat pe acelasi model de cautare de 12 ani.

Motorul de cautare Google ofera rezultate in baza unui algoritm care masoara cantitatea de backlink-uri.

Microsoft pretinde ca Bing adopta o alta abordare, integrand un aspect social cautarii si anticipand rezultatele de care utilizatorul are intr-adevar nevoie.

Ultimul exemplu in acest sens este integrarea in Bing a sistemului “Like” al retelei Facebook. Incepand cu aceasta saptamana, site-urile vor avea tratament preferential in motorul de cautare Microsoft, daca prietenii user-ului au dat Like brand-ului sau site-ului respectiv pe Facebook.

In ciuda criticilor lansate de Stefan Weitz, cifrele par sa indice o alta realitate. Poate ca are Google un algortim depasit, dar detine 65% din cota de piata. Spre deosebire de Bing, care detine numai 14%.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google