BBC a realizat o retea botnet cu 22.000 de PC-uri infectate

de Alex Hanea | 13 martie 2009

O echipa de jurnalisti ai celebrului trust BBC, alaturi de cativa specialisti in securitate au declarat ca au “in grija” o retea botnet ce contine mai mult de 22.000 de sisteme infectate.Reteaua a fost construita de special pentru o emisiune ce va incepe sa fie difuzata de maine, 14 martie, pe postul de televiziune si care se numeste Click. Emisiunea este in fapt o investigatie a tipurilor de atacuri online – “Cybercrime”.

Dupa ce au creat reteaua botnet, specialistii au testat-o incercand sa faca Spam in conturile de e-mail de test din reteaua pusa la punct de ei. Pentru a fi si mai expliciti, acestia au conceput un website pe care apoi l-au atacat cu aceleasi instrumente cu care o fac in momentul de fata eminentele cenusii ale internetului.

Scopul acestor actiuni este pe de o parte dezvaluirea intregii lumi cum reusesc hackerii sa preia informatii confidentiale dar si incercarea de a descoperii noi metode de protejare in fata atacurilor acestora.

Echipa de specialisti in securitate este compusa din experti care, in ultimii ani, nu au fact nimic altceva decat sa urmareasca aparitia retelelor de tip botnet si sa le analizeze.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google