Atacurile asupra Sony continua. Site-ul Sony Ericsson ultima victima a hackerilor

de Cristina Enescu | 27 mai 2011

Epopeea atacurilor asupra Sony continua, de data acesta hackerii au targhetat divizia de telefoane mobile a companiei.

Sony Ericsson a confirmat ca platforma sa digitala de download, “eShop” a fost compromisa. Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, 2000 de utilizatori au fost afectati.

Hackerii au postat datele personale ale victimelor pe un site numit 'The Hacker News”. Informatiile includ username-urile, adresele de e-mail si parole criptate, dar nu si date despre cartile de credit.

Atacul asupra Sony Ericsson este ultimul dintr-o lista lunga de hack-uri care au targhetat virtual fiecare segment al business-ului Sony.

Cosmarul lui japonezilor a inceput cand hackerii au infiltrat serverele PlayStation Network, accesand datele a zeci de milioane de detinatori de  PS3 si PSP si cauzand inchiderea timp de aproape o luna a retelei. Serviciile Sony Playstation raman inca offline in urma atacului din aprilie.

Compania a aflat ulterior ca acest hack a afectat si serviciul de gaming PC. Desi bresa a fost reparata, atacurile au continuat asupra altor divizii Sony. Cel mai recent, au fost compromise site-urile oficiale ale companiei din anumite parti ale Europei si Asiei.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google