Apple pregateste o solutie pentru eliminarea virusului Flashback

de Liviu Petrescu | 11 aprilie 2012

Infectia cu virusul trojan Flashback, care ar fi afectat peste 600.000 de computere Mac, ar putea fi neutralizata in curand. Apple pregateste o solutie pentru eliminarea virusului Flashback.

Apple sfatuieste utilizatorii care cred ca au un Mac infectat cu Flashback sa astepte solutia de curatare oficiala si sa nu foloseasca solutii antivirus terte, potrivit MacRumors.

Apple pregateste o solutie pentru eliminarea virusului Flashback

Compania a fost criticata pentru reactia lenta la problema infestarii cu virusul de tip trojan ce foloseste o vulnerabilitate a platformei Java, in conditiile in care aceasta a scapat neobservata. Utilizatorii de Mac pot instala Java doar direct de pe serverele Apple.

Oracle, firma care dezvolta platforma Java, a reparat vulnerabilitatea inca din luna februarie pentru versiunea oferita utilizatorilor pe site-ul oficial, insa Apple nu a oferit un update corespunzator pentru utilizatorii Mac nici acum.

HIT.ro a prezentat deja instructiuni pentru eliminarea manuala a virusului Flashback, recomandate doar utilizatorilor de Mac avansati.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer