Apple isi dezamageste utilizatorii la capitolul securitate

de Liviu Petrescu | 2 mai 2012

Utilizatorii de computere Mac au aflat, in ultima perioada, intr-un mod neplacut, ca imaginea de siguranta imbatabila proiectata de Apple nu este tocmai indreptatita. Viteza de reactie a Apple in fata amenintarilor informatice este extrem de lenta si, cel mai probabil, fanii companiei au asteptari mult mai mari.

Cei aproape 70 milioane de utilizatori de Mac din lume sunt mai expusi amenintarilor informatice tocmai datorita succesului computerelor Apple. Virusii informatici de PC nu afecteaza si un Mac, dar numarul de virusi creati special pentru produsele Apple este in crestere, scrie potrivit ZDNet.

Virusul troian Flashback a infectat pana la 600.000 de computere Mac, iar reactia Apple de a lansa un update de securitate si apoi un fix a fost extrem de lenta.

Ceea ce i-a suparat cel mai mult pe fanii Apple este intarzierea publicarii update-ul Java care elimina vulnerabilitatea ce a permis infectia. Dupa ce Oracle, dezvoltatorul Java, a reparat problema, utilizatorii de Mac, ce pot instala doar versiunea de Java oferita direct de Apple, au asteptat 49 zile pana la rezolvarea situatiei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: troian apple Mac vulnerabilitate java mac amenintari informatice Mac Virusul troian Flashback
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google