Apar retelele sociale de nisa

de Diana Mirea - Colaborator HIT.ro | 6 octombrie 2011

Dupa avansul retelelor sociale generaliste (Facebook, Twitter), urmatorul pas este cel al retelelor  specializate, de nisa. Oncologia si-a propus sa-si castige spatiu pe retelele sociale, potrivit adnkronos.com.

In cadrul celui de-al 36-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala, care are loc la Stockholm in aceste zile, a fost prezentata prima retea sociala denumita EcancerHub, dedicata exclusiv „planetei cancerului”.

Noul spatiu web EcancerHub este o platforma care va oferi acces gratuit la informatii actualizate si la serviciile cercetatorilor, medicilor si chiar pacientilor in privinta cancerului.

In practica, dupa cum explica profesorul Gordon McVie, lider al campaniei de cercetare a cancerului si manager editor al platformei EcancerHub: „Este un spatiu care ofera servicii importante si inovatoare, dar si informatii din surse calificate. Pacientii pot gasi astfel spitalul specializat cel mai aproape de casa sau centru de cercetare specific pentru boala de care sufera. Un motor de cautare filtreaza ad hoc informatiile, garantate prin afisarea sursei”.

In plus, cercetatorii pot posta date, studii, imagini, clipuri video si documente, iar „totul se desfasoara in spiritul respectarii dreptului la intimitate si viata privata”, a mai spus profesorul.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google