Al Qaeda recruteaza teroristi prin Facebook

de Bianca Dinu | 13 decembrie 2010

 

Departamentul de Securitate din Statele Unite a confirmat faptul ca mai multe grupuri teroriste, printre care si Al Qaeda exploateaza Facebook-ul pentru a recruta noi membri.

“Interfetele retelelor sociale, al caror scop este de a conecta virtual oamenii in baza unor legaturi sociale comune, ajung sa fie folosite in moduri extremiste si in eforturi de recrutare, a explicat Departamentul de Securitate intr-un raport publicat recent.

Potrivit documentului, teroristii folosesc Facebook ca o platforma pe care pot impartasi informatiile operationale si tactice, inclusiv tehnici de fabricare a bombelor si protocoale de mentinere a armelor.

Reteaua sociala numarul 1 in lume este de asemenea folosita de organizatiile teroriste pentru a raspandi propaganda, avand totodata rolul unui instrument de recunoastere a scopurilor targhetate.

Printre exemplele enumerate in raport in acest sens se numara:

Video-uri informative, intitulate: “impuscare tactica” sau “cum sa descoperi secretele AK-47” 

Instructiuni despre prepararea acidului azotic, folosit la prepararea amestecurilor explozive.

“Un aspect ingrijorator in acest caz este viteza cu care o intreaga zona demografica este localizata si abordata”, a declarat Steve Graham, director EC Council, organizatie certificata in securitate cibernetica.

Intre timp, Facebook a declarat pentru Fox News ca site-ul trateaza cu seriozitate problema contentului si comportamentului neadecvat.

“Grupurile care manifesta violenta catre oameni sunt inchise, precum sunt si grupurile care isi exprima ura catre indivizi sau cele care sunt sponsorizate de organizatii teroriste cunoscute.

Sursa: TG Daily 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google