Al-Qaeda a inceput jihadul cibernetic, a incercat sa invadeze Facebook

de Cristina Enescu | 13 iulie 2011

Al-Qaeda planuieste un “jihad cibernetic” devastator impotriva Marii Britanii si a Occidentului, sustine Theresa May, ministrul de interne britanic, citat de publicatia The Sun.

Potrivit dezvaluirilor facute de May, teroristii au incercat chiar sa “invadeze” Facebook in acest razboi electronic.

Extremistii au lansat unitati de crack pentru a targheta sisteme computerizate cheie. Iar Google Earth si Street View sunt folosite pentru a planui aceste atrocitati.

Potrivit expertilor oficiali in securitate, terorismul cibernetic va deveni o amenintare din ce in ce mai mare.

Un document de 123 de pagini, care prezinta noua strategie antiterorism a guvernului de la Londra arata faptul ca o unitate speciala - Tariq bin Ziyad Brigades pentru Jihadul Electronic – a atacat mai multe computere anul trecut.

“De la moartea lui Osama Bin Laden, al-Qaeda a demarat pe langa actele teroriste individuale si un jihad cibernetic,” se mentioneaza in document.

Expertii estimeaza ca exista mii de site-uri cu legaturi in lumea terorista, cateva zeci dintre acestea fiind extreme de influente si frecventate de teroristi.

“Folosirea site-urilor de socializare si video-sharing a devenit o obisnuinta. Au existat cateva incercari din partea teroristilor si a gruparilor extremiste de a “invada” Facebook.”

Potrivit documentului oficial, Twitter este folosit pentru a populariza articolele si site-urile extremiste.

Ministrul de interne britanic sustine ca “teroristii folosesc din ce in ce mai mult tehnologia online, inclusiv Google Earth si Street View, pentru a planifica atacurile.”

“Atacurile din Mumbai din 2008 au fost coordinate de persoane care au folosit tehnologii de comunicatii virtuale.”

Teroristii folosesc de asemenea telefoane mobile hi-tech criptate pentru a evita sa fie detectati de catre autoritati.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google