Ai grija ce scrii pe Twitter, unele "glume" te pot costa mult

de Liviu Petrescu | 10 februarie 2012

Autoritatile din SUA si Marea Britanie au inceput sa ia in serios toate glumele de prost gust pe Twitter si au inceput chiar anchetarea celor care au publicat pe site-ul de micro-blogging glume ce pot fi interpretate ca amenintari.

Odata cu supravegherea retelelor sociale de catre serviciile de informatii, incep sa apara si reactiile exagerate ale autoritatilor, care nu stiu de gluma, scrie ArsTechnica.

In cel mai recent caz, un cuplu britanic a fost nevoit sa se intoarca acasa dupa un zbor lung in California. Autoritatile americane nu le-au permis accesul in SUA pe baza unor mesaje publicate pe Twitter. Barbatul responsabil pentru mesajele "amenintatoare" a scris pe Twitter ca merge in SUA ca sa sape mormantul lui Marilyn Monroe si ca sa "distruga America".

Ai grija ce scrii pe Twitter, unele glume te pot costa mult

Un alt caz mediatizat al unei glume pe Twitter transformata in acheta a avut loc in Marea Britanie, unde tanarul Paul Chambers a fost arestat pentru ca a "anuntat" pe Twitter ca va arunca in aer un aeroport care a cauzat intarzierea unui zbor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google