Accesul la internet, drept fundamental

de Carmen Ivanov | 9 martie 2010

Aproape patru adulti din cinci din lume considera ca accesul la internet este un drept fundamental al omului, arata un sondaj realizat pentru BBC in 26 de tari.
stirile, email-ul si retelele sociale sunt principalele centre de interes online ale internautilor autohtoni.Studiul, realizat de GlobeScan, arata ca 87% dintre cei care au acces la internet considera ca a fi conectat la web este "un drept fundamental pentru toti". 71% dintre cei care nu folosesc internetul sunt de parere ca ar trebui sa aiba acces.ONU incurajeaza accesul la internet pentru toata lumea, in conditiile in care mai multe tari, precum Estonia si Finlanda, au facut deja din acest lucru un drept al omului.

in Coreea de Sud - tara ce ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste conectarea populatiei la internet - s-a inregistrat cea mai mare proportie a persoanelor care considera internetul un drept fundamental (96%), urmata de Mexic (94%) si China (87%).

Majoritatea utilizatorilor de internet sunt de parere ca internetul a adus schimbari pozitive in viata lor, datorita volumului de informatie disponibil, retelelor sociale, iar 78% considera ca webul le-a dat o mai mare libertate.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer