A reusit Bing de la Microsoft sa sperie Google?

de Alex Hanea | 15 iunie 2009

Asa cum v-am anuntat intr-o stire anterioara pe site-ul nostru, Microsoft a dezvoltat un nou motor de cautare cu care compania americana spera sa zdruncine dominatia Google pe internet.Intr-un articol denumit “frica loveste Google”, aparut in New York Post se precizeaza ca lansarea lui Bing l-a deranjat atat de tare pe cofondatorul Google, Sergey Brin, incat acesta le-a cerut angajatilor sai sa faca upgrade-uri urgente la serviciile Google. Se spune ca Brin conduce o echipa care incearca sa determine diferentele de algoritmi dintre cele doua motoare de cautare. Tabloidul remarca faptul ca este rar ca un cofondator de la Google sa se implice atat de mult in activitatile zilnice ale companiei.

Google refuza sa comenteze despre nivelul de implicare al lui Brin dar sustine ca in intreaga companie s-a lucrat intotdeauna in echipa pentru a imbunatatii serviciile oferite.

Microsoft, care a lansat Bing ca principalul sau motor de cautare in cursul acestei luni a cheltuit intre 80 si 100 de milioane de dolari in promovare, in timp ce Google a cheltuit doar 25 de milioane in cursul anului trecut.

Singurul lucru cert deocamdata este ca Bing a reusit sa creasca cota de piata a Microsoft in domeniul cautarilor pe web de la 9,1% la 11,1%. La nivel de speculatii, se considera ca Bing va deveni singurul competitor serios al lui Google, atata timp cat Yahoo este “suspectat” ca se implica tot mai putin in dezvoltarea propriului motor de cautare.

Sursa: Cnet.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google