900 de milioane de utilizatori Internet Explorer afectati de o vulnerabilitate critica in Windows

de Silviu Anton | 1 februarie 2011

Microsoft a emis o alerta de securitate “critica”, care afecteaza 900 de milioane de utilizatori ai browser-ului Internet Explorer.

Gigantul software a anuntat ca a detectat o noua vulnerabilitate in Windows, care ar putea fi exploatata de catre hackeri pentru a fura datele personale sau a prelua controlul asupra computerelor.

Eroarea este atat de severa, incat poate afecta fiecare utilizator al Internet Explorer.

Browserele Firefox, Google Chrome si Safari nu sunt afectate de aceasta amenintare intrucat, spre deosebire de Internet Explorer, acestea nu au suport pentru fisierele MHTML, care determina vulnerabilitatea.

Bresa de securitate pare sa afecteze numai felul in care Internet Explorer administreaza unele pagini web. Motivul pentru care bug-ul este in interiorul Windows ar fi pentru ca, cel mai probabil, Microsoft nu vrea ca utilizatorii sa migreze catre alte browsere.

Asta inseamna ca afecteaza toate versiunile sistemului de operare, inclusiv Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 si Windows Server 2008 (R2).

In timp ce lucreaza la un fix permanent, Microsoft a lansat si un patch pentru a bloca orice incercare de a folosi bug-ul.

“Un hacker ar putea construi un link HTML conceput sa declanseze un script malitios si sa convinga intr-un fel sau altul utilizatorul targhetat sa dea click,” a declarat vineri Angela Gunn, purtatorul de cuvant Microsoft.

“Odata accesat linkul, scriptul malitios ar putea rula pe computerul utilizatorului pentru tot restul sesiunii curente de Internet Explorer. Un astfel de script ar putea colecta informatiile utilizatorului, sa altereze contentul afisat in browser sau sa intervina in alte moduri in experienta utilizatorului,” a mai adaugat Gunn.

Sursa 


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer