8.9 grade pe scara Richter - Internetul reactioneaza la cutremurul din Japonia (VIDEO)

de Cristina Enescu | 11 martie 2011

Omenirea a asistat neputincioasa la devastatorul cutremur de 8.9 grade pe scara Richter care a lovit Japonia in dimineata acestei zile si la tsunami-ul care l-a urmat. 

Stirile s-au raspandit rapid pe Twitter, iar o serie de video-uri si fotografii realizate chiar de catre cei care au luat parte la dezastru au fost postate online in cateva minute.

De asemenea, publicatiile din toata lumea au furnizat astazi informatii referitoare la cutremur, iar site-urile de stiri au fost pline de imagini si vesti din regiune. 

Filmuletul de mai jos arata o familie obisnuita care fuge din casa si asteapta in strada oprirea cutremurului.

Agentiile de presa au realizat montaje video care arata cum valurile uriase acopera totul in care lor si dezvaluie amploarea dezastrului.

Un alt video prezinta pagubele produse in capitala Tokio.

Si un altul...

Si un altul...

Se pare ca nici Google nu a ramas indiferent si a vrut sa dea o mana de ajutor: a lansat repede aplicatia Japan Person Finder, care sa ii ajute pe japonezi sa isi gaseasca prietenii si rudele disparute in urma cutremurului.  

Iar toata acesta multitudine de clipuri video, imagini si stiri este modalitatea web-ului de a ajuta oamenii din Japonia si din celelalte tari care urmeaza sa fie afectate de valurile de tsunami.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google