57.000 de noi adrese Web false apar in fiecare saptamana

de Silviu Anton | 25 octombrie 2010

In fiecare saptamana, hackerii creaza 57.000 de noi adrese Web pe care le pozitioneaza si le indexeaza pe motoare de cautare cunoscute, in speranta ca utilizatorii neglijenti le vor accesa din greseala. 

Cei care vor face acest lucru isi vor vedea computerele infectate sau orice date introduse pe aceste pagini vor cadea in mainile unor infractori cibernetici. 

Pentru a face acest lucru, ei utilizeaza o medie de 375 de branduri de companie si nume de institutii private din toata lumea, toate acestea fiind usor de recunoscut. eBay, Western Union si Visa sunt in topul cuvintelor cheie folosite cel mai frecvent. 

Potrivit unui studiu realizat de cei de la Panda Security, 65% dintre site-urile false imita paginile bancilor, scopul acestora este de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor.

Platformele de plata, avand Paypal si furnizorii de internet in prim plan,  sunt si ele in acest top, in timp ce site-uri de jocuri – ca “World of Warcraft” – completeaza clasamentul.

Daca in anii precedenti malware-ul sau phishing-ul a fost distribuit de obicei prin e-mail, in 2009 si in special in acest an, hackerii au optat pentru tehnicile de Black Hat SEO, care implica crearea de site-uri web false folosindu-se de numele brandurilor de renume. 

In acest fel, atunci cand utilizatorii cauta aceste nume, un link catre site-ul cu continut malitios va aparea printre primele rezultate afisate. Astfel, cand se viziteaza aceste site-uri, unul din doua lucruri se va intampla: fie malware-ului va fi descarcat pe calculatorul utilizatorului, cu sau fara stirea lor, fie site-ul va avea aspectul unei pagini autentice, sa spunem al unei banci, iar utilizatorii vor introduce detalii care involuntar vor cadea in mainile unor criminali informatici. 

Sursa: Panda Security

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer