Xi3 Chrominium PC: primul desktop cu Chrome OS

de Cristina Enescu | 24 mai 2011

Google a proiectat Chrome OS special pentru laptopuri, si nu pentru orice fel de laptop-uri, ci pentru Chromebook-uri. Dar iata ca intre timp strategia s-a schimbat, iar astazi tot internetul vuieste la aflarea vestii potrivit careia Chrome OS va ajunge si pe desktop-uri.

Xi3 si-a anuntat planurile de a lansat un PC cu arhitectura modulara care sa ruleze pe platforma Google.  Xi3 este deja recunoscuta pe piata pentru aceste computere modulare, care le permite utilizatorilor sa schimbe si sa upgradeze componente ale sistemului mult mai usor. Chrominium PC va avea 3 module, Modulul Procesor, Modulul Primar I/O si Modulul Secundar.

Modulul Procesor va integra microprocesorul si RAM-ul, Modulul Primar va gazdui porturile de comunicatii externe, in timp ce Modului Secundar contine Ethernet-ul, placa video si conexiunile de alimentare.

Chrominium PC va fi pus in functiune de un procesor x86, single sau dual-core, aflat in interiorul unei carcase suficient de mici pentru a putea fi tinuta in mana (4.0x3.656x3.656 inci).

Pretul dispozitivului si restul specificatiilor urmeaza sa fie anuntate inainte de lansare oficiala, programata pentru 4 iulie.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google