WikiReader, gadgetul care pune Wikipedia in buzunar

de Andrei Rahmanov | 18 octombrie 2009

Wikireader este un gadget portabil produs de Openmoko, care pune la dispozitia utilizatorului sau intreg continutul siteului Wikipedia.

Desi accesarea continutului Wikipedia este acum la indemana oricui are un smartphone cu conexiune la Internet, WikiReader se adreseaza copiilor si celor cu un simt tehnic mai putin dezvoltat, care nu au descoperit inca binefacerile folosirii unui smartphone in viata de zi cu zi.

Gadgetul are un ecran tactil monocrom care afiseaza din pacate doar text (nu si imagini), un procesor de capacitate modesta, dar suficient pentru functiile sale, merge cu doua baterii AAA care ajung pentru cateva luni de folosire, si un card microSD obisnuit, pe care sunt stocate toate informatiile. Totul functioneaza offline, nefiind un gadget care sa necesite o conexiune permanenta la Internet.

Cum Wikipedia este un site care se updateaza constant, acest lucru a fost facut disponibil si pentru WikiReader, pentru o taxa anuala de 29$. La cateva luni updateurile pot fi facute fie sub forma unor carduri microSD trimise prin posta, fie prin downloadul unor fisiere deja compresate intr-un format dedicat, pentru cei care nu considera ca o astfel de solutie ar fi pre complicata.

Aceasta editie Wikipedia de buzunar va fi in curnad disponibila pe Amazon.com sau theWikiReader.com, la pretul de 99$.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer