Tablete vs. computere: Apple tinteste canibalizarea PC-ului

de Silviu Anton | 21 iulie 2010

La inceputul anului 2010 Apple lansa mult asteptata tableta iPad, marcand astfel o noua era in lumea IT-ului. Dispozitivul a fost atat de apreciat incat, la numai 80 de zile de la aparitie, a atins pragul de 3 milioane de unitati vandute.

In prezent tabletele iPad vandute au generat venituri de 2.17 milioane de dolari, iar pana la sfarsitul anului, conform unui studiu, numarul ar putea ajunge la 11 milioane de unitati vandute.

Isteria generata de aceste produse Apple a determinat tot mai multe companii sa atace acest segment de piata, printre ele numarandu-se nume sonore precum Toshiba, Dell, Asus sau Google.

In acest context, la ultima conferinta Apple, reprezentantii companiei au vorbit despre canibalizarea PC-ului de catre iPad si despre cum tableta Apple va pune PC-ul in umbra sa, in viitorul nu foarte indepartat:
"Daca se va intampla ca iPad-ul sa canibalizeze PC-urile, Apple va profita din plin", a declarat Tim Cook, COO Apple.

Pe de alta parte, in opinia Intel, principalul furnizor global de procesoare pentru PC-uri, tabletele nu reprezinta altceva decat o categorie suplimentara a computing-ului, asa cum au fost si netbook-urile cand au aparut.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer