TOP STORY: Amazon Kindle Fire, singur impotriva nimanui? Nu, impotriva Nook!

de Radu Eftimie | 29 septembrie 2011

Toata lumea a mizat pe faptul ca Amazon va scoate pe piata un "iPad killer", iar ieri, presa "bubuia" pe aceata tema. Surpriza insa, Kindle Fire nu "vrea" in ruptul capului sa devina iPad killer.

Specificatiile tehnice ale primei tablete Amazon o distanteaza de iPad-ul Apple (dar nu in sens rau) si ii croiesc un drum propriu prin aglomerata lume a tabletelor PC.

Chiar si o privire aruncata in graba peste specificatiile tehnice alte Amazon Kindle Fire te arunca fara sa vrei in zona concurentei (adevarate) Nook, de la Barnes&Noble. Ba, chiar, asemanarile sunt atat de multe incat la un moment dat poti afirma ca pretul este singurul care face diferenta aici.

Aceeasi forma, aceeasi marime, acelasi sistem de operare (personalizat ce-i drept de fiecare in parte), acelasi ecran de 7 inci, aceeasi autonomie a bateriei etc.

Ca diferenta se remarca numarul de formate video, audio, text suportate de cele doua tablete. Kindle-ul Fire bate Nook-ul la acest capitol, ca de altfel si la stocare (cloud backup in cazul Amazon Kindle).

Cea mai importanta diferenta care va face cumparatorul sa spuna clar "da" in favoarea Kindle-ului Fire este pretul. Fire-ul costa 199 dolari, iar Nook-ul de la Barnes & Noble 249 dolari! Cu alte cuvinte, Kindle-ul nu va fi iPad Killer, mai degraba un...Nook killer.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer