Ruter cu transmitere de 322 de terabiti pe secunda

de Carmen Ivanov | 10 martie 2010

Cisco a creat un ruter de 12 ori mai puternic decat aparatele concurente, facand posibila, spre exemplu, descarcarea prin Internet, intr-o secunda, a intregii biblioteci a Congresului SUA, a anuntat, marti, grupul american.


"Acest nou dispozitiv, CRS-3, va reprezenta o baza pentru Internetul de noua generatie si va duce la o crestere extraordinara a vitezei transmisiilor video, a serviciilor online si a celor prin echipamente portabile", potrivit companiei.

Cisco a mentinut suspansul anuntului, promitand anterior jurnalistilor si analistilor ca va prezenta o inovatie care va schimba Internetul pentru totdeauna, precum si impactul acestuia asupra consumatorilor, afacerilor si guvernelor.

CRS-3 are o capacitate de transmitere de 322 de terabiti pe secunda (322.000 de miliarde biti/secunda). Altfel spus, acest ruter are capacitatea de a permite intregii populatii chineze, inclusiv copiii, sa participe simultan la videoconferinte.

Cisco a precizat ca operatorul de telefonie AT&T a testat deja aparatul, care costa 90.000 de dolari, in cadrul unei conexiuni centrale experimentale de telecomunicatii, de 100 de gigabiti, intre New-Orleans si Miami. Acest tip de conexiune este elementul central al unei retele de telecomunicatii care permite interconenctarea unor retele mai mici.

Initiativa Cisco vine la o luna dupa ce Google a anuntat intentia de a deveni "pionier" in domeniul accesului la Internet de mare viteza prin instalarea, lunile viitoare, a unor retele de o suta de ori mai rapide decat cele disponibile in prezent pentru majoritatea americanilor.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google