Robotii au jucat fotbal la CeBIT

de Carmen Ivanov | 9 martie 2010

O mana de roboti fotbalisti, de dimensiunea unor mere, a entuziasmat astazi publicul de la CeBIT, cel mai mare targ de tehnologie din Europa, jucand un meci care l-ar fi facut sa paleasca de invidie si pe Cristiano Ronaldo.

Rajesh, Penny, Sheldon si Leonard masoara numai 60 de centimetri, dar au deja un titlu de campioni mondiali in palmares, dupa victoria echipei lor - B-Human - la Cupa Mondiala destinata robotilor, desfasurata anul trecut, in Austria, si la care au participat 23 de echipe.Creati de Universitatea din Bremen (nordul Germaniei), cei patru roboti isi vor apara titlul la editia viitoare a evenimentului, programata pe 19 iunie, la Singapore, chiar cand va fi in plina desfasurare Cupa Mondiala de fotbal din Africa de Sud (11 iunie - 11 iulie).

Acestia reactioneaza la liniile albe care delimiteaza terenul, la peluza verde si la balonul portocaliu. Tusele le permit sa-si identifice pozitia de joc si sa-si modifice miscarile spre balon. Cand "realizeaza" ca sunt aproape de minge, ei trag in directia portii.

Aceasta tehnologie de recunoastere a liniilor si culorilor poate fi utilizata si in alte scopuri, de exemplu la scaunele cu rotile care pot identifica astfel eventualele obstacole sau isi pot defini traiectoria, a explicat Wiebke Sauerland. Daca vrei sa-ti asiguri serviciile lui Penny sau Leonard, pentru o mica partida cu prietenii, este posibil. "Este al dumneavoastra pentru 10.000 de euro", a mai spus Sauerland.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer