Intel promite procesoare mobile cu 48 de nuclee!

de Redactia Hit | 1 noiembrie 2012

Pragul maxim de nuclee in procesoarele de smartphone si tableta este momentan quad-core. Intel are insa planuri mari pentru marirea puterii lor in urmatorii 10 ani.

Compania spera sa lanseze procesoare cu 48 de nuclee in mai putin de un deceniu! Procesoarele Intel de 48 de nuclee sunt deja o realitate, insa compania le produce doar pentru super-computere in prezent. Anuntul a fost surprinzator, dupa ce Intel a optat pana acum pe piata gadgeturilor mobile pentru mai putine nuclee, cu putere mai mare.

Cercetatorii Intel au explicat si ce avantaje ar aduce un astfel de procesor, ce utilizeaza de 12 ori mai multe nuclee decat cele mai puternice smartphone-uri vandute in prezent. Cele 48 de nuclee din procesorul unui smartphone sau al unei tablete ar putea decoda simultan imaginile dintr-un clip HD pentru cea mai buna experienta vizuala. In plus, numarul ridicat de nuclee ar reduce si consumul de energie al gadgetului.

Realitatea augmentata si functia de speech recognition sunt alte functii ce ar beneficia de numarul impresionant de 48 nuclee, pe care Intel spera sa-l aduca pe smartphone pana in 2022.

Sursa: ComputerWorld

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel 48 cores cpu procesor intel 48 nuclee intel mobile cpu
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google