IBM vrea sa foloseasca ADN-ul uman la noua generatie de procesoare

de Alex Hanea | 17 august 2009

International Business Machines (IBM) studiaza alcatuirea ADN-ului uman in dorinta de a il folosi in structura noii generatii de procesoare, in dorinta de a crea cele mai mici dar si cele mai ieftine produse de pe piata.Conform specialistilor, nanostructura artificiala de ADN, denumita si “ADN origami” poate oferi solutia unui model ieftin pe care sa poata fi construite viitoarele mini-procesoarele IBM.

“Aceasta este prima demonstratie a utilizarii moleculelor biologice in procesul de creare a semiconductorilor industriali. In principiu, aceasta inseamna o recunoastere a faptului ca structurile biologice precum ADN-ul ofera cu adevarat cateva modele destul de usor de reprodus si repetitive pe care le putem folosi in realizarea semiconductorilor”, a declarat pentru Reuters Spike Narayan manager al departamentului de cercetare de la IBM.

Totusi, in momentul de fata, cu cat este mai mic procesorul dezvoltat de IBM cu atat materialele folosite la realizarea acestuia sunt mai scumpe, motiv pentru care producatorul mondial nu are cum sa evite inca preturile mari pentru un astfel de produs.

In acelasi timp, Narayan sustine ca daca procesul de productie va fi extins la scara industriala, producatorii ar putea renunta la echipamente de milioane de dolari pentru polimeri si solutii ADN, tehnologii ce ar costa, atentie, sub un milion de dolari pentru productia in masa a procesoarelor biologice. Aceasta tranzitie ar putea sa dureze totusi aproximativ zece ani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google