Vdio, noul nume pe piata filmelor online

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 21 octombrie 2011

Niklas Zennstrom si Janus Friis, creatorii Skype, experimenteaza de mai multi ani proiecte vizand universul video online, iar Vdio pare sa reprezinte formula viabila in acest sens, pentru a concura cu Netflix.

Dupa tentativa Venice Project, redenumita Joost ulterior, care s-a dovedit sortita unei nise minimale, a urmat testarea variantei P2P, cochetand cu serviciul de streaming, dar si aceasta incercare s-a demonstrat neinspirata.

La distanta de cativa ani, iata ca parintii Skype anunta lansarea serviciului Vdio, care ia nastere cu aceleasi ambitioase intentii ca Joost, dar cu sanse mai mari de reusita. Serviciul are un potential de rivalitate cu Netflix si are drept target teritoriile in care acesta din urma inca nu a patruns.Testele efectuate de circa 200 de utilizatori din Marea Britanie par sa fi inregistrat rezultate mai mult decat promitatoare, astfel incat Vdio ar putea fi lansat oficial pana la sfarsitul anului in curs.

Serviciul distribuie in streaming continuturi multimedia, atat in regim gratuit, cat si contra cost, in functie de acordurile semnate cu principalele case cinematografice sau canale de televiziune.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer