Prima intalnire cu Cinema City Cotroceni

de Redactie Hit.ro | 22 noiembrie 2009

Cinema City Cotroceni este cel mai mare megaplex din cel mai mare mall din Europa de S-E. O investitie de peste 10 milioane de euro se traduce in 21 de sali de cinema, dintre care 3 sali VIP si o sala Samsung IMAX, in total peste 4200 de locuri. Raspunzand invitatiei de a vizita si cunoate noul complex, Hit.ro a realizat un material video care va permite sa vizionati imagini inedite.De departe cel mai spectaculos element este ecranul IMAX, de 10 ori mai greu si mai mare decat un ecran standard de cinema. Avand o inaltime de 26 de metri si o latime de 37 de metri, ecranul are o forma usor curbata pentru a cuprinde vederea periferica a tuturor celor care vizioneaza un film.

Conform explicatiilor primite, fiecare loc din sala Samsung IMAX, cu exceptia a doua scaune, ofera posibilitatea de a viziona materialul din orice unghi fara a pierde din calitate. Pelicula proiectata in aceasta sala are o rezolutie de 70 mm cu 15 performatii, cantarind mult mai mult decat una standard. De altfel, incarcarea si descarcarea rolelor de filme in acest proiector special se face cu ajutorul unui aparat, deoarece fiecare rola cantareste mult peste puterile unui om.

Camerele de proiectie ale noului megaplex sunt deosebite de imaginea veche pe care o avem de la cinematograul copilariei. Fiecare proiector este un aparat digital care aproape nu are nevoie de asistenta umana, ci doar de supraveghere. Un coridor lung uneste toate aceste spatii iar o echipa supravegheaza totul de la un pupitru.

Noul Cinema City Cotroceni este a treia colaborare intre AFI si Cinema City International si proiectul cu numarul 69, dezvoltat de companie in cea de a VI-a tara din lume.

Avantajul dimensiunii centrului este dat nu numai de posibilitatea de a primi un numar mare de spectatori, ci si, bineinteles, de ocazia de a prezenta mai multe filme in aceleasi timp sau, din contra, acelasi film in mai multe sali, in functie de cerere. Spre exemplu, in prima saptamana de la lansarea Cinema City Cotroceni, pe cele 21 de ecrane vor rula 30 de filme.

In ceea ce priveste politica in raport cu spectatorii, Cinema City aduce doua noutati. In primul rand, sala IMAX urmeaza sa fie utilizata si in scopuri educationale, in urma colaborarii cu Ministerul Educatiei. In plus, si asta reprezinta o noutate fata de politica de pana acum a cinematografelor din Romania, filmul va rula chiar daca in sala este prezenta un singur spectator.

Pentru cinefilii din afara Bucurestiului mai vine o veste buna: Cinema City intentioneaza sa deschida centre si in alte orase ale tarii. Puteti afla din materialul nostru video care sunt orasele vizate de viitoarea extindere a retelei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google