Maestrul Gheorghe Dinica a incetat din viata

de Mina Hutterer | 10 noiembrie 2009

Maestrul Gheorghe Dinica a incetat din viata, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Starea actorului a fost extrem de grava timp de mai multe zile. Maestrul a fost operat luni seara de colecist, potrivit reprezentantilor Spitalului Floreasca din Bucuresti, evolutia postoperatorie fiind extrem de grava, necesitand masuri de terapie intensiva.Actorul a decedat azi, dupa ce starea sa a fost extrem de grava si a stat internat 19 zile.

"Bronhopneumonia este o infectie pulmonara severa. Stafilococoul a fost depistat cand pacientul a fost adus la spital. Acum exista acest microb in plamani, care a provocat aceasta boala, iar infectia s-a dus in tot sangele si in tot corpul. Asta inseamna soc septic. Aceasta infectie a provocat multiple functionari defectuoase ale organelor", declara purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita.

Gheorghe Dinica, in varsta de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic, disfunctie multipla de organe, insuficienta cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienta renala cronica acutizata, hemofiltrare continua, insuficienta respiratorie acuta cu suport ventilator, disfunctie digestiva cu ileus dinamic, disfunctie hepatica cu sindrom de colestaza, deficit sinteza hepatica, disfunctie hematologica in remisie, a informat un comunicat al spitalului.

Actorul a fost internat de joi, 22 octombrie, la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Capitala,  in sectia de terapie intensiva, ca urmare a unei infectii generalizate (septicemie), a carei cauza nu a fost cunoscuta. Anterior, actorul fusese internat si la Spitalul Elias. Medicii au spus ca, de fapt, oboseala era o manifestare a septicemiei.

Pe pagina urmatoare gasiti cateva scene si replici celebre ale maestrului Gheorghe Dinica.


Citeste in continuare 1 2
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google