Floricele si filmul Apocalipsei la... Cinema City Cotroceni!

de Cosmina Despa | 19 noiembrie 2009
American, a-me-ri-can, AMERICAN! as rezuma, in trei cuvinte. Nu exista nici un ingredient din filmele americane care sa lipseasca din "2012". Exista, in schimb, prea multe ingrediente americane in acest film. Pentru iubitorii genului, pentru cei care au trait cu sufletul la gura "Ziua Independentei", "2012" va fi  filmul mult dorit. Efectele vizuale sunt spectaculoase, dar daca veti urmari cu atentie veti depista mici greseli precum niste pietoni care merg linistiti pe strada in mijlocul prapadului sau alearga direct spre cladiri care se prabusesc. In mod clar, asta nu altereaza insa efectul destul de reusit al Apocalipsei.

Doua, trei faze amuzante detensioneaza pe alocuri atmosfera, dar altfel cred ca producatorii s-au chinuit cam tare ca sa emotioneze publicul. Evident, am asteptat cu nerabdare ca, intr-un film despre sfarsitul lumii "asa cum o stim", sa aud si despre Romania macar o referinta. Nu ca sa aflu culoarea politica a presedintelui din 2012, in viziunea holywoodiana, ci macar sa imi dau seama ca s-a auzit si pe coasta de vest a Americii despre noi, dupa cateva actrite si actori romani care au trecut pe acolo. Stiti vorba aia - daca nu apari in filmele americane, nu existi. Ei bine, noi nu aparem nici macar ca figuranti sau victime. Dar, de fapt, despre intreaga Europa se spune destul de putin.

Dintre actori ii remarci cu siguranta pe John Cusack, Amanda Pet, Danny Glover si Oliver Platt, dar cu singuranta cel mai simpatic ramane Woody Harrelson, intr-un rol care i se potriveste ca o manusa. 

Exagerat pe alocuri, asa cum ii sta bine unui film despre Apocalipsa, "2012" reuseste sa iti puna intrebarea pe care au mizat si producatorii si pe care vor miza de acum incolo extrem de multi alti producatori - dar daca va fi adevarat? Daca macar jumatate sau pe sfert sau o zecime din ce e aici se va intampla asa? Dar ce se va intampla de fapt? Iar aceasta ultima intrebare promite sa vanda, in urmatorii trei ani tot, de la filme la tricouri, insigne, bilete pe Luna, concedii extravagante si scumpe (pe motivul ca poate fi ultimul de care ai parte) si asa mai departe.

Pana una alta, pana pe 21 decembrie 2012, aveti tot timpul sa va duceti sa vizionati filmul, sa aplaudati sau sa criticati, sa experimentati sala VIP sau mult asteptata sala Samsung IMAX cu un film 3D. Si sa ne povestiti si noua filmele pe care le-ati vazut si experientele pe care le-ati trait, ce va placut si ce va dezamagit la noul Cinema City Cotroceni.

Noi vom reveni maine cu informatii detaliate, tehnice si practice, cu materiale video din sali si din zonele de proiectie. Astfel incat, maine, cand veti intra la film, sa stiti cat mai mult. Si nu uitati, ati auzit-o prima data de la Hit.ro... ei, da, tot am dezvaluit o replica din film, parafrazand. Care anume replica, va veti da seama singuri.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google